november 29, 2018

Liever een compliment dan een bonus!

Vandaag is het Nationale Complimentendag: een goed moment om stil te staan bij de kracht van een compliment. Van een welgemeend schouderklopje gaan we namelijk harder werken. Uit onderzoek blijkt dat afdelingen waar werknemers voldoende complimenten krijgen, de productiviteit stijgt met 5 tot 7 procent. Reden genoeg om niet alleen vandaag jouw collega’s te complimenteren!

Waardering is een basisbehoefte
De diepste menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden“, zei de Amerikaanse psycholoog William James al in de 19e eeuw. Gebrek aan waardering blijkt
voor werknemers de belangrijkste oorzaak te zijn voor het nemen van ontslag. Geen bonus, maar juist een oprecht compliment, tijd en aandacht van managers is wat werknemers motiveert. Het invoeren van een “complimentencultuur” zorgt niet alleen voor meer productiviteit en een goede sfeer op de werkvloer, maar heeft ook een positieve invloed op de uitstraling van een bedrijf.

Nationale Complimentendag
Op 1 maart is het Nationale Complimentendag: dé dag om schouderklopjes en complimenten uit te delen en bewust te zijn van de impact hiervan. Bovendien is het een goed “geheugensteuntje” voor de andere 364 dagen van het jaar. Spaar je complimenten dus niet op voor Nationale Complimentendag of de jaarlijkse functioneringsgesprekken!

Complimenteren kun je leren
Het geven van complimenten is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom geven wij een aantal tips om je op weg te helpen.

  • Strooi niet zomaar met complimenten, maar doe dit alleen als het welgemeend, oprecht en weloverwogen is.
  • Zeg iets over de persoon in plaats van over het resultaat.
  • Maak concreet wat je zo bijzonder vindt aan iemand.
  • Complimenteer iemand persoonlijk, maar wel in groepsverband. Dit heeft meer invloed op de ontvanger én kan motiverend werken voor de rest van de groep.
  • Doe het op een manier die bij jou past.
  • Wees creatief, bijvoorbeeld door een leuk kaartje te schrijven.

BRON: NRC