Thema’s & workshops

Stel je eigen programma samen of zet losse workshops in

Workshop Omgaan met stress
Stress heeft altijd invloed op je handelen en doen. Teveel (werk)stress brengt je hormoonhuishouding in je lichaam uit balans. Dit heeft invloed op je belastbaarheid, maar kan ook gevolgen hebben voor je gewicht en conditie. In een presentatie leer je meer over de invloed van stress en hoe je hiermee om kunt gaan.

Workshop Positieve gezondheid
In de zorg gaat veel aandacht uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen verminderen of oplossen. Positieve gezondheid kiest een andere invalshoek. Bij positieve gezondheid ligt het accent niet op de ziekte maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. De positieve gezondheid bestaat uit 6 dimensies, waaronder: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, sociaal participeren en dagelijks functioneren. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met hun eigen positieve gezondheid. Er wordt gekeken wat voor jou echt belangrijk is en wat je graag zou willen veranderen en bespreken.

Praktijkonderdelen
Mindfulness
Spinning

Workshop Voeding en leefstijl
Deelnemers krijgen inzicht in de werking van hun lichaam, de werking van voeding en het belang van een gezonde leefstijl.

Workshop Balans werk en privé
Hoe vind je een gezonde balans tussen werk en privé? Hoe kun je je energie en aandacht zo spreiden zodat het één niet ten koste gaat van het ander? Deze workshop geeft hier inzicht in. Prioriteiten stellen, keuzes maken en je eigen balans komen aan bod.

Praktijkonderdelen
Yoga
Bewegen op muziek

Workshop Fysieke belasting
Deelnemers krijgen inzicht in de risico’s van fysieke (over)belasting en worden getraind in de juiste ergonomische handelingen tijdens het werk.

Workshop Dynamisch werken
Deze workshop geeft inzicht in de gevolgen van sedentair gedrag en geeft je praktische tips om meer beweging in te passen in je werkdag. Alle kleine beetjes helpen en tellen mee. Daarnaast geven we voorbeelden van wat het beoogde effect kan zijn.

Praktijkonderdelen
Body Fit circuit
Body Power

Workshop Empowerment
Deze workshop gaat over persoonlijke groei en zelfvertrouwen. En over het benutten van mogelijkheden, eigen talenten en kwaliteiten. Je krijgt coaching vanuit een positieve benadering om meer uit jezelf te halen. Dankzij deze workshop krijg je meer regie over gebeurtenissen en situaties die belangrijk voor je zijn.

Praktijkonderdelen
Bootcamp